Ohjeita tuotteen kaivertamiseen

Millaisia tekstejä, logoja ja kuvia tuotteisiimme voidaan kaivertaa?

Tuotteisiin on mahdollista kaivertaa tekstejä, eri fonteilla ja eri kokoisina. Tekstien kaiverruksissa ei ole “sääntöjä”. Suunnittelutyökalumme fonttivaihtoehdot ovat testattuja ja näkyvät siististi jokaisessa tuotteessa.

Kaiverruksiin suositellaan yksinkertaisia logoja, jotka ovat valmiiksi mustavalkoisia. Logon mustat värit kaiverretaan ja valkoiset jätetään kaivertamatta. Paras tiedostoformaatti on vektorigrafiikka, mutta hyvälaatuisista .jpg /.png kuvista saadaan erinomaista kaiverrusjälkeä.

Tässä esimerkkejä helposti kaiverrettavista logoista.

Kuvakaivertaminen on haastellista, sillä kuvissa on yleisesti paljon eri värisävyjä ja kuvien laatu vaihtelee. Teemme kuvista aina testivedoksen ennen tuotteen varsinaista toteuttamista. Lähetämme testivedoksesta kuvan asiakkaan sähköpostiin hyväksyttäväksi, jos havaitsemme kuvassa epätarkkuutta.

Laadukkaan kaiverruksen takaamiseksi on hyvä tarkistaa seuraavat kohdat:

  • Tarkista että kuvan koko on tarpeeksi suuri, esim. 1000px x 1000px
  • Kuva on toimittaessa jo mustavalkoinen
  • Kuvassa on selkeät yksityiskohdat. (esim. selkeästi erottuva koira taustasta)

Suunnittelutyökalussa olevien logojen, kuvien ja tekstien värillä ei ole merkitystä kaiverrettavan tuotteen väreihin. Ennen tilausta on hyvä tutustua tuotteen esimerkkikuvaan, joka näyttää miltä valmistettu tuote näyttäisi. Esimerkkikuva löytyy tuotesivun kuvauksesta.

Pääsääntöisesti tuotteista poistetaan niiden pintaa. Mikäli tuotteissa on maalipintaa, niin tuotteen pohjaväri tulee näkyviin. Esimerkiksi, jos teräksisessä tuotteessa on musta maalipinta, niin tämän tuotteen kaiverrus tuo esille teräksisen pohjan.

Teräksisissä tuotteissa käytetään lasermerkkaukseen tarkoitettua erikoisainetta, jolla saadaan musta merkkausjälki.

Suosittelemme, että kuva tai logo olisi vähintään 1000px x 1000px. Tämä takaa tuotteelle laadukkaan kaiverruksen. Jos et ole varma kuvan tai logon koosta, niin tämä ei kuitenkaan ole este tuotteen tilaukselle. Kun suunnittelet tuotetta, niin jos kuva/logo näyttää hyvältä suunnittelutyökalussa, niin se on hyvälaatuinen myös  kaiverrettavaksi.

Otamme tarvittaessa yhteyttä asiakkaaseen, jos kaiverrettava kuva/logo ei ole riittävän tarkka.

Ongelmia tilauksessa?

Jos lisäät suunnittelutyökaluun kuvan tai logon .jpg formaatissa, niin kuvatiedostoon tulee valkoinen tausta. Valkoinen tausta ei kuitenkaan näy kaiverruksessa, sillä valkoiset jätetään aina kaivertamatta.

Jos haluat suunnittelutyökalussa olevan valkoisen taustan pois, lisää kuva .png formaatissa tai vektorigrafiikkana.